Connect with us

Famili

Teknik Goreng Ikan Sedap & Rangup Macam Mak Di Kampung Buat

Jadi, ini tips teknik goreng ikan sedap dan rangup macam mak di kampung buat dan anda boleh cuba. Mesti menjadi! Sedap makan bersama nasi dan buat nasi goreng!

Published

on


Sebut sahaja ikan goreng, pasti akan terbayangkan kerangupan di luar dan isi yang lembut di dalam makan bersama nasi putih panas bukan? Merupakan menu yang mudah dan simple, namun tidak ramai dalam kalangan kita yang mampu untuk menggoreng ikan seperti apa yang mak mak di kampung buat.

Jadi, ini tips teknik goreng ikan sedap dan rangup macam mak di kampung buat dan anda boleh cuba. Mesti menjadi!

Baca juga: Resepi Pasta Carbonara ‘World Class’ Di Rumah, Sos Tak Guna Tepung Jagung!

TEKNIK GORENG IKAN SUPAYA RANGUP DAN SEDAP MACAM DI KAMPUNG

Masak-masak ni senang je…nok makang sedak kena rajeng…Ke guane sekmung..

BAHAN-BAHAN

1.5 ulas bwg merah

2.4 ulas bwg putih

3.2 inci kunyit hidup

4.5 sdb cili kisar

5.3 sdb garam halus

6.Belacan skit ( optional )

– Tumbuk garam halus, belacan dengan kunyit hidup hingga lumat lepas tu tumbuk bawang merah dan bawang putih tak lumat sangat pun takpe

– Msukkan…

Klik untuk baca artikel penuh.

Sumber:

Advertisement

Connect with Us

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Hubungi Kami

  • Email
  • Studio Hotline
    +603-7722 5656
  • Office
    +603-7710 5022
  • Fax
    +603-7710 7098
  • Address
    Media Prima Audio, PH Floor, North Wing, Sri Pentas, Persiaran Bandar Utama, 47800, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Pengumuman penutupan frekuensi Buletin FM di Kota Bharu & Kuala Terengganu.
TERUS DENGARKAN BULETIN FM SECARA DIGITAL DI SINI!
Pengumuman penutupan frekuensi Buletin FM di Kota Bharu & Kuala Terengganu.
TERUS DENGARKAN BULETIN FM SECARA DIGITAL DI SINI!
KLIK SINI
untuk strim secara live atau muat turun aplikasi
KLIK SINI
untuk dengar Buletin FM
secara live di aplikasi
Tersedia di