Dapatkan Audio+
Imbas untuk muat turun aplikasi

Viral

‘Sampai Bila Kena Beratur?’ – Pengguna Kecewa Isu Kesesakan LRT Semakin Meruncing

today15 June 2022

Background




Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Belum habis lagi isu LRT kerap mengalami masalah perkhidmatan tergendala pada pertengahan bulan lalu, nampaknya pengguna pengangkutan awam itu sekali lagi menghadapi isu, kali ini melibatkan masalah crowd control atau ‘kawalan orang ramai’ yang tidak sistematik.

Menurut salah seorang pengguna tetap perkhidmatan pengangkutan awam itu, @nrjwznl menyatakan perkara ini sudah menjadi ‘satu kebiasaan’ di mana pengguna MRT perlu menunggu masa yang lama untuk menukar naik tren LRT.

Bagaimanapun, @nrjwznl menegaskan hari ini paling teruk sekali apabila pengguna terpaksa beratur panjang sebelum platform LRT Pasar Seni sehinggalah eskalator yang menghubungkan perkhidmatan bawah tanah MRT.

Klik untuk baca artikel penuh.

Sumber:

Written by: Hazim Jaafar


Previous post

Famili

Tetamu Nak Datang Rumah Tapi Tak Sempat Masak? Ini Tips Untuk Anda

Tengah duduk-duduk tengok TV tiba-tiba ada sedara telefon nak datang! Terus gelabah jadinya. Yelah, takkan lah tetamu datang kasi air je kan? Mesti nak hidang makanan. Nak masak pun tak sempat nak beli bahan masak! Bingung jadinya. Ada tips yang paling mudah untuk anda ikut kalau anda berada dalam situasi ni. Tipsnya mudah je iaitu, […]

today15 June 2022