Connect with us

Famili

Resepi Rabokki (Tteokbokki + Ramen). Simple, Pedas & Sedap!

Rabokki atau kombinasi tteokbokki dan ramen ini sangat sesuai dijadikan snek minum petang. Selalu tengok dalam drama Korea tu, terliur juga nak cuba kan?

Published

on


Resepi Rabokki (Tteokbokki + Ramen)

Peminat drama Korea atau mereka yang selalu berkunjung ke Korea mesti kenal dan familiar dengan masakan ni.

Rabokki atau kombinasi tteobokki dan ramen ini sangat sesuai dijadikan snek minum petang.

Terliur je tengok diorang makan, so kalau kita masak sendiri dapat makan panas-panas. Nak makan kat kedai, entah nya bila dapat!

Nampak sedap kan?

Jom kita tengok resepinya yang dikongsikan oleh Zurina Zulkefli melalui Facebook beliau ini.

Resepi rabokki

Resepi di setiap gambar ya!

Resepi Rabokki (Ramen + Tteokbokki)

Bahan-bahan

  • Kiub pati ikan bilis
  • Kek beras Korea
  • Pes cili Korea (campuran pes Gochujang, serbuk Gochugaru, gula dan kicap)
  • Mi segera
  • Sosej
  • Seaweed / keju (jika suka)

Ni pes gochujang yang boleh dibeli di pasar raya.

Serbuk Gochugaru

Resepi rabokki

Rice cake ni pun boleh beli siap di kedai. Kalau rajin nak buat sendiri pun boleh.

Tengok cara buat dekat sini: ‘Terbang’ Ke Korea Dengan…

Klik untuk baca artikel penuh.

Sumber:

Advertisement

Connect with Us

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Hubungi Kami

  • Email
  • Studio Hotline
    +603-7722 5655
  • Office
    +603-7710 5022
  • Fax
    +603-7710 7098
  • Address
    Media Prima Audio, PH Floor, North Wing, Sri Pentas, Persiaran Bandar Utama, 47800, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.
KLIK SINI
untuk strim secara live atau muat turun aplikasi
KLIK SINI
untuk dengar Buletin FM
secara live di aplikasi
Tersedia di