Dapatkan Audio+
Imbas untuk muat turun aplikasi

Hiburan

Selamat Lahir Anak Kedua, Scha & Awal Tulis Warkah Untuk Lara Sampai Netizen Sedih

today15 February 2021

Background

Pasangan pengacara dan pelakon, Awal Ashaari dan Scha Alyahya selamat menimang cahaya mata kedua pada Jumaat lepas. Dalam pada masa yang sama, Awal turut berkongsi pengalaman kedua kalinya melihat keajaiban seorang bayi dilahirkan.

Apa yang menarik perhatian kami lagi adalah coretan mereka untuk anak sulung mereka, Lara Alana menerusi laman instagram Lara sendiri.

Menurut posting tersebut, kehadiran anak sulung mereka telah mengajar banyak hal dan selamanya akan kekal menjadi β€œSi Pacak” β€œRara” β€œDatin” β€œsi helmet” & β€œYara”.

May be an image of child and standing
“Banyak benda yang kita lalui bersama. Pujian, cacian, tuduhan, kegembiraan, kejayaan dan macam macam lagi, tapi Lara sedikit pun tak pernah buat Mommy dan Daddy menyesal dengan cara didikkan kami kepada Lara.

Kami sangat bangga dengan Lara dan kami suka melihat keyakinan dan kepintaran kamu. Sangat sempurna! Terima Kasih di atas kegembiraan yang Lara bawa dalam hidup kami dan kami sentiasa bersyukur dengan kehadiran Lara dalam hidup kami,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Alana Ahmad (@laraalanaa)

Dalam pada masa yang sama, Scha dan Awal juga mendoakan Lara membesar menjadi seorang yang baik hati dan dapat membanggakan keluarga mereka.

“Kami minta maaf sepanjang kehidupan kamu sentiasa menjadi perhatian ramai tapi percayakan rezeki dan takdir Allah, sesungguhnya Allah dah tentukan perjalanan hidup Lara.

Mommy dan Daddy hadiahkan Lara kawan, seorang adik untuk teman kan Lara sampai bila bila, Inshallah. Jaga Adik, sayang kan Adik macam mana semua orang sayangkan Lara,” pinta Scha dan Awal.

May be an image of 2 people, child, people standing, sunglasses and outdoors

Posting tersebut dibanjiri lebih seribu komen dari netizen yang mengatakan mereka tersentuh dengan bait ayat Awal dan Scha dan dalam pada masa yang sama, mereka turut mendoakan Lara menjadi anak dan kakak yang baik.

May be an image of 1 person and text that says "wanurintanzhoryfah Apa niii, walaupun warkah untuk Lara, kita yang cry love you ara 15h 232 likes Reply View replies (12) _syuhaidah.s Ala mummy and daddy ni buat kami touching I'm following you since you are baby dear Lara. Mase your first g deactivated, aunty rase alaaaa tak dapat nak tengok lara. But after that, you come back stronger and we are so happy sangat dapat tengok Lara membesar, You cheer us up in your on way. Love you Lara 15h 103 likes Reply"

May be an image of text that says "yankiyoshi_ Lara will always be Daddy and Mommy's baby no matter how old you are sweetie. 15h 37 likes Reply nisaazir Awww by looking al a well-grown Lara Alana, we'll believe that she be a good sister 15h 3 likes Reply"

Semoga keluarga Awal dan Scha lebih bahagia dan ceria dengan kehadiran anak kedua!

 

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Proses mediasi kes saman Awal, Scha dan D’Haja ditetapkan 21 Januari

β€œMommy Is Pregnant!” – Awal Ashaari Umum Scha Al-Yahya Kini Sedang Hamil Anak Kedua

 

 

 

 

 

Sumber: instagram

Written by: Afiqa Sarif


Previous post

Gaya Hidup

‘Jangan Pandang Rendah Aktiviti Menyalin, Besar Manfaatnya Buat Murid’

Jangan Meremehkan Aktiviti Menyalin (Nasihat Kepada Semua Murid) 1. JANGAN pandang rendah aktiviti menyalin. Aktiviti menyalin menjadi aktiviti menulis yang paling mudah dan paling asas. 2. Aktiviti ini melibatkan perbuatan menyalin dari tulisan guru di papan putih ke buku tulis milik anda,menyalin dari buku teks atau sumber lain ke buku nota milik anda. 3. Ramai yang menyangka aktiviti menyalin hanya sesuai untuk... Klik untuk baca artikel penuh. Sumber:

today15 February 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *