Dapatkan Audio+
Imbas untuk muat turun aplikasi

Gaya Hidup

2442 Results / Page 139 of 272

Gaya Hidup

Cara Semak Penyata KWSP Secara Online 24 Jam Sehari. Senang, Boleh ‘Print’ Terus

β€œAlahai, dalam dokumen ni mintak kepilkan sekali penyata KWSP. Mana nak dapat ye. Dah lama aku kerja, tak pernah check pun penyata KWSP. Boleh ke kalau check online je?” Zaman sekarang ni dah serba mudah, hampir semuanya boleh buat online. Bagi yang ingin menyemak penyata Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) atau EPF, anda kini tak perlu bersusah payah beratur dan tunggu giliran untuk berurusan di kaunter... Klik untuk baca artikel […]

today2 March 2021

Gaya Hidup

[VIDEO] “Bagus Idea Ni” – Scam Anak Datang Minta Jajan, Netizen Puji Kebijaksanaan Si Bapa

Menerusi video tersebut, kelihatan dua beranak itu sedang berada di atas sofa sambil si ayah makan keropok.Si anak kemudian dilihat menuju ke arah ayahnya kerana mahukan juga keropok yang dimakan. Disebabkan itu, ayahnya memberikan juga keropok tersebut kepada anaknya.Namun, tanpa disangka rupanya disebalik dalam keropok tersebut terdapat makanan bayi yang memang khas untuk anaknya. Selepas diberi makanan itu, si anak kelihatan gembira tanpa mengetahui bahawa jajan tersebut memang... Klik untuk […]

today1 March 2021

Gaya Hidup

[VIDEO] “Kisah Benar” – Lelaki Ini Kongsi Keadaan Bilik Penyewa Bersepah & Dipenuhi Sampah

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen juga turut terkejut melihat keadaan bilik terbabit.Malah, mereka juga tidak dapat membayangkan bagaimana penyewa itu hidup dalam keadaan bilik yang kotor dan bersepah seperti itu. Ada juga yang berpendapat mungkin penyewa itu mengalami gangguan mental.Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 138.9K views, 2,037 retweets dan 1,541 likes di Twitter.Berikut di bawah adalah antara komen daripada netizen... Klik untuk […]

today1 March 2021

Gaya Hidup

‘Transformers Masuk Sekolah!”- Macam-Macam Jenis ‘Sambutan’ Hari Pertama Sekolah 2021

Maka bermulalah sesi persekolahan bagi tahun 2021 secara bersemuka pada hari ini. Dimulakan dahulu dengan murid-murid Tahun 1 dan Tahun 2 bagi menjalani proses orientasi terlebih dahulu, ternyata pelbagai ragam yang ditunjukkan pada hari pertama. Ada yang menangis dan ada juga yang kelihatan tenang walaupun tanpa mak ayah di sisi. Oleh itu terdapat beberapa pihak pengurusan sekolah yang menggunakan teknik rahsia bagi... Klik untuk baca artikel penuh. Sumber:

today1 March 2021

Gaya Hidup

Dr Rafidah Dedah Nama Frontliners Dipotong Terima Vaksin Awal Untuk Beri Laluan Kepada VIP

Menerusi ciapannya, beliau telah meluahkan rasa kecewa tentang hal berkenaan dan menyeru kepada pihak Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) untuk mengeluarkan senarai nama tersebut.Susulan kes itu, YB Khairy Jamaluddin telah membalas ciapan Dr Rafidah dan berkata beliau telah memaklumkan hal tersebut kepada Dr Noor Hisham agar tiada pemotongan nama petugas barisan hadapan lagi selepas ini.

today1 March 2021